Goedemiddag, u spreekt met Lotte, Mark, Jasper of vele andere namen van DNS Nederland. Er is iemand die een andere extensie van uw domeinnaam aanvraagt. Omdat u er meer recht op heeft, bel ik u eerst even op. Ik kan de domeinnaam nu voor u reserveren voor een kleine 300 euro per jaar. Maar gelijk doen?

Zo ongeveer gaat het gemiddelde gesprek als IP DNS of DNS Nederland met u belt. Op zich is hier niets mis mee, ware het niet dat er helemaal niemand is die uw domeinnaam in een andere extensie wil registreren.  Door middel van dit smoesje tracht het bedrijf u te bewegen om snel een domeinnaam voor een langere tijd (10 jaar voor een kleine 300 euro) af te sluiten, terwijl u dat normaal niet zou doen.
En als u terug wenst te bellen, dan moet u even aandringen en krijgt u het nummer 020-2170472. Belt u later dat nummer, wordt er niet opgenomen en dient u een pincode in te toetsen.

Deze manier van werken is niet nieuw. Veel domeinnaamhouders kennen dergelijke trucjes met Chinese domeinnamen. U kunt met voorrang een .cn domeinnaam aanvragen omdat iemand anders dat ook wil. En omdat u al een domeinnaam heeft, is men zo vriendelijk om u de eerste kans te geven.

Het bedrijf IP DNS, DNS Nederland of soortgelijke namen profileert zich op internet als een merken registratiebureau met de naam “The Trademark Office”, gevestigd op de Zekeringstraat 17 a te Amsterdam. Men kan daar (tijdelijk) een kantoor huren. Daar komen we ook een oude bekende tegen; de inmiddels verdwenen Domein Regulatie Nederland. U kent ze wellicht nog van TROS Radar.
Het bedrijf registreert haar domeinnamen bij het passende Wildwest domains.com, een white label registrar van Godaddy.com. Dat doet het overigens op basis van valse gegevens (SIDN zou er naar moeten kijken!).

Alles wijst erop dat dit bedrijf middels listige kunstgrepen u tracht te bewegen tot het registreren van een domeinnaam. In het strafrecht noemen we dat oplichting.
En waarschijnlijk daarom regent het klachten over het bedrijf: http://www.wieheeftgebeld.nl/nummer/0202170472

U bent gewaarschuwd!