Op deze pagina leggen we uit hoe de AtWorX domeinnaamveilingen werken. In deze stap voor stap handleiding vertellen we waar u op dient te letten en welke spelregels er van toepassing zijn.

In onze veelgestelde vragen worden de hieronder genoemde termen nader uitgelegd en veelgestelde vragen beantwoord.


Account

U heeft een AtWorX account nodig om mee te kunnen bieden. Log in of registreer u eerst.

 

Komende veilingen

De domeinnamen die nog niet geveild worden vindt u in de ‘komende veilingen’.

auction_komend

In dit overzicht ziet u onder ‘domeinnaam‘ de lijst met domeinnamen die binnenkort geveild worden. In het voorbeeld alleen de domeinnaam atworx.com.
Onder ‘startbod‘ vindt u een bedrag in euro, exclusief BTW. Dit is het bod dat minimaal geboden dient te worden om mee te doen aan de veiling van de domeinnaam. In het voorbeeld dient u minimaal 100 euro te bieden.
Onder ‘reserveprijs‘ ziet u of een reserveprijs van toepassing is (ja) of niet (nee). In het voorbeeld is er geen reserveprijs van toepassing.
Als de mogelijkheid bestaat om de veiling af te kopen voor een bepaald bedrag, ziet u onder ‘buy now‘ ja staan. In het voorbeeld is dit niet mogelijk.
De ‘veiling begint over‘ laat zien over hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de veiling van de domeinnaam begint. In het voorbeeld begint de veiling van atworx.com over 6 dagen, 5 minuten en 10 seconden.
Het kopje ‘einddatum‘ geeft aan wanneer de veiling wordt beëindigd. In het v0oorbeeld eindigt de veiling op 20 mei 2014 om 10:00 uur.
Middels het filter kunt u domeinnamen zoeken welke voldoen aan een criteria dat u in het zoekvakje invult.

Actieve veilingen

Domeinnamen die wel geveild worden, staan in ‘actieve veilingen’.

auction_actief

In dit overzicht ziet u onder ‘domeinnaam‘ de lijst met domeinnamen die binnenkort geveild worden. In het voorbeeld alleen de domeinnaam domeinnaam.com.
Onder ‘startbod/huidig bod‘ vindt u een bedrag in euro, exclusief BTW. Dit is het bod dat óf minimaal geboden dient te worden om mee te doen aan de veiling van de domeinnaam óf het huidige hoogste bod. In het voorbeeld dient u minimaal 250 euro te bieden of is dit reeds het hoogste bod.
Onder ‘reserveprijs behaald‘ ziet u of een reserveprijs reeds is behaald (ja) of niet (nee). In het voorbeeld is de reserveprijs nog niet behaald.
Als de mogelijkheid bestaat om de veiling af te kopen voor een bepaald bedrag, ziet u onder ‘buy now‘ ja staan. In het voorbeeld is dit niet mogelijk.
Onder ‘aantal biedingen‘ ziet u het aantal biedingen die reeds voor deze domeinnaam zijn uitgebracht. In het voorbeeld zijn er 0 biedingen uitgebracht.
Het kopje ‘resterende tijd‘ laat zien over hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de veiling van de domeinnaam is afgelopen. In het voorbeeld duurt de veiling van domeinnaam.com nog 58 minuten en 57 seconden.
Als de ‘veiling verlengd‘ is dan ziet u dit icoontje: icon_alert . In het voorbeeld is de veiling (nog) niet verlengd.
Onder ‘uw bod‘ ziet u het hoogste door u uitgebrachte bod. Dit is niet uw hoogste ingestelde proxy bod. In het voorbeeld heeft u nog geen bod uitgebracht.
Het kopje ‘hoogste bieder‘ geeft aan of u thans de hoogste bieder bent of niet. In het voorbeeld bent u dat niet.
Middels het filter kunt u domeinnamen zoeken welke voldoen aan een criteria dat u in het zoekvakje invult.

 

Detailpagina veiling


Indien u op een domeinnaam klikt (zowel van een actieve als komende veiling), komt u op de detailpagina. We nemen als voorbeeld een actieve veiling.

auction_detail1

Als eerste ziet u op de detailpagina de domeinnaam is kleine letters en in hoofdletters geschreven. In het voorbeeld domeinnaam.com.
Daaronder staat het ‘startbod‘. In het voorbeeld is dit 250 euro excl. BTW. Als er al een bod is uitgebracht verandert dit woord in ‘huidig bod’.
Uw maximale bod‘ geeft aan het maxiamle bod dat u via een autobod heeft geplaatst. In het voorbeeld heeft u nog niet geboden.
Onder ‘reserveprijs behaald‘ ziet u of een reserveprijs reeds is behaald (ja) of niet (nee). In het voorbeeld is de reserveprijs nog niet behaald.
De rij ‘opbieden met minimaal‘ geeft het bedrag in euro excl. BTW aan waarmee het hoogste bod of startbod minimaal overtroffen moet worden. In het voorbeeld is dat 25 euro excl. BTW.
Het kopje ‘einddatum/tijd‘ geeft aan wanneer de veiling wordt beëindigd. In het v0oorbeeld eindigt de veiling op 07 mei 2014 om 10:53 uur.
Als er in de laatste minuten van de veiling geboden wordt, wordt de veiling met een bepaalde tijd verlengd. Onder ‘veiling verlengd‘ ziet u of dat van toepassing is. In het voorbeeld is de veiling (nog) niet verlengd.
Het kopje ‘resterende tijd‘ laat zien over hoeveel dagen, uren, minuten en seconden de veiling van de domeinnaam is afgelopen. In het voorbeeld duurt de veiling van domeinnaam.com nog 42 minuten en 39 seconden.
Als de mogelijkheid bestaat om de veiling af te kopen voor een bepaald bedrag, ziet u naast ‘buy now‘ ja staan alsmede de prijs en dit icoontje: icon_bid. In het voorbeeld is een Buy Now niet mogelijk.
Klikt u op ‘veilinglijst‘ komt u weer terug in het overzicht van actieve en komende veilingen.

 

Het auto-bieden


Onder de hiervoor genoemde veilingdetails ziet u de mogelijkheden om te bieden.

auction_detail2

U kunt op drie manieren bieden:

Gewoon bieden
1. Het veld onder het kopje ‘bieden‘ geeft de mogelijkheid om een vast bedrag te bieden. U vult het bedrag in, dient akkoord te gaan met de voorwaarden en uw bedrag is onherroepelijk geboden. Biedt een ander een hoger bedrag, dan dient u desgewenst opnieuw te bieden.
U biedt dus éénmalig met één bedrag en ook direct dat bedrag. Niets meer en niet minder.

Proxy bieden
2. Het veld onder het kopje ‘automatisch bieden‘ geeft u de mogelijkheid een proxy bod in te voeren. Door het bieden van een proxy bod geeft u aan dat u de minimale verhoging wenst te bieden om de hoogste bieder te worden én dat u het systeem tot een maximaal bedrag automatisch laat meebieden als anderen hoger bieden dan u.
Let op, ook dit proxy bieden gaat telkens met de minimale verhoging. Het is dus mogelijk dat uw laatste verhoging niet de minimale verhoging is en dat iemand met een iets lager proxybod toch de veiling kan winnen. Immers, uw laatste bod voldeed niet aan de minimale verhoging.
Ook dit proxy bod is onherroepelijk. U kunt dit proxybod later alleen verhogen, niet verlagen. U vult het bedrag in, dient akkoord te gaan met de voorwaarden en uw bedrag is onherroepelijk geboden.

Proxy bieden met reserveprijs
3. Het veld onder het kopje ‘automatisch bieden‘ geeft u de mogelijkheid een proxy bod in te voeren én het geeft u de mogelijkheid om op het einde van de veiling als de reserveprijs nog niet is behaald, toch de reserveprijs te bieden als deze binnen uw maximale proxy bod bevindt. Door het bieden van een proxy bod geeft u aan dat u de minimale verhoging wenst te bieden om de hoogste bieder te worden én dat u het systeem tot een maximaal bedrag automatisch laat meebieden als anderen hoger bieden dan u. Let op, ook dit proxy bieden gaat telkens met de minimale verhoging. Het is dus mogelijk dat uw laatste verhoging niet de minimale verhoging is en dat iemand met een iets lager proxybod toch de veiling kan winnen. Immers, uw laatste bod voldeed niet aan de minimale verhoging.
U vult het bedrag in, dient akkoord te gaan met de voorwaarden en u dient akkoord te gaan met het bieden van de reserveprijs en uw bedrag is onherroepelijk geboden. Ook dit proxy bod is onherroepelijk. U kunt dit proxybod later alleen verhogen, niet verlagen.

Als nu de veiling afloopt en de reserveprijs is niet behaald (er is onvoldoende geboden om de reserveprijs te behalen), dan kijkt het systeem of u de reserveprijs wilt bieden als dit binnen uw maximale proxy bod ligt. Als dat zo is, wint u alsnog de veiling.

Onder het kopje ‘biedingen‘ ziet u het biedingen verloop. In het voorbeeld zijn er nog geen biedingen uitgebracht.
Alle biedingen worden overigens anoniem getoond. U weet dus niet wie er biedt, alleen hoe vaak iemand biedt.

 

Veilingvoorwaarden


Onderaan de detailpagina vindt u ten slotte nog bijzonderheden met betrekking tot de (veiling van de) domeinnaam.

auction_detail3

Hier vindt u bijzonderheden zoals of de domeinnaam een website bevat en details van de website, of de domeinnaam onderdeel is van een faillissement (en de curator en rechter-commissaris toestemming dienen te verlenen) of er gunning van toepassing is, of er veilingkosten zijn en dat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden die gelden voor de veiling.

 

Aandachtspunten bij het bieden


U bent zelf verantwoordelijk of en hoeveel u bied.  Alle geboden bedragen zijn onherroepelijk.
De veiling wordt automatisch ververst, maar let op de cache van uw browser. Handmatig verversen kan geen kwaad.
Ook proxybieden gaat in de minimale stappen van verhoging. Het kan zijn dat uw maximale proxybod een lager proxybod niet kan overtreffen.
Alle geboden bedragen zijn exclusief 21% BTW.
Veilingkosten van 5% van het verkoopbedrag (indien van toepassing) dienen door de koper betaald te worden en zijn eveneens exclusief 21% BTW.
Veilingen kunnen verlengd worden als er in de laatste minuten geboden wordt.
U krijgt e-mails als u de hoogste bieder bent of overboden wordt. Deze kunnen verlaat aankomen of uw emailprogramma haalt ze één keer per x termijn op. Volg de veiling live en laat u niet verrassen.
De meeste biedingen vinden over het algemeen plaats aan het einde van de veiling. Het is van belang dat u juist het laatste gedeelte live volgt en alert bent.

In onze veelgestelde vragen worden de hierboven genoemde termen nader uitgelegd en veelgestelde vragen uitgelegd.

 

Meedoen aan een veiling

Klik hier om deel te nemen aan een veiling. Happy bidding!