Domeinnamen worden uitgegeven op first come, first base principe. Met name bij persoonsnamen kan dat vervelend zijn omdat er vele mensen en bedrijven nu eenmaal dezelfde (bedrijfs)naam hebben. AtWorX biedt daarom op geselecteerde domeinnamen DomainSharing aan; het delen van één domeinnaam met meerdere gebruikers.

Iedere domeinnaam is uniek. Dat wil zeggen dat iedere domeinnaam slechts één keer uitgegeven kan worden. En die uitgifte gaat op first come, first serve basis. Dus de eerste die de domeinnaam registreert, is de houder. En dat houderschap blijft actief voor zolang men voor de instandhouding van de domeinnaam betaalt. Dat betekent in de praktijk dat slechts één persoon of één bedrijf gebruik kan maken van die domeinnaam.

Met name bij persoonsnamen, of beter: achternamen, zijn er vaak meerdere personen of bedrijven die een dergelijke domeinnaam zouden willen gebruiken. AtWorX heeft een verzameling persoons-domeinnamen die aangeboden om door meerdere personen en/of bedrijven te worden gebruikt. Dat wordt DomainSharing genoemd. Het kunnen domeinnamen zijn  die wij zelf voor dit doel hebben geregistreerd, maar het kan ook zijn dat we domeinnamen van onze opdrachtgevers voor dit doel aanbieden.

Bestellen
Bent u benieuwd of we uw (achter)naam ook aanbieden voor DomainSharing, vult u dan uw (achter)naam in de domeinnaam-zoekbox op de hoofdpagina of aan de rechterzijde van deze pagina. Als de domeinnaam voor DomainSharing wordt aangeboden, ziet u naast de domeinnaam [DomainSharing ] staan. Klik op deze link en u krijgt alle informatie over de mogelijkheden en de zeer gunstige tarieven.

Voorbeeld
U kunt als voorbeeld de domeinnaam vandebos.nl gebruiken (tik: vandebos in de domeinnaam-zoekbox in).

example_domainsharing