Domeinnaamspecialist AtWorX accepteert nu ook cryptocurrency als betaalmogelijkheden voor betalingen. Immers, cryptocurrencies als Bitcoin worden steeds populairder op het internet. Reden voor AtWorX om deze digitale munten ook als betaalmiddel te accepteren.

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van de Bitcoin. Het moment dat tijdens de kredietcrisis (eind 2008) het vertrouwen in de banken tot een dieptepunt daalde was voor Satoshi Nakamoto (Japans pseudoniem voor Jan Jansen) het ideale moment om het innovatieve betaalsysteem Bitcoin te lanceren. De Bitcoin (BTC) onderscheidde zich van het bestaande geldsysteem doordat virtuele munten met behulp van het internet rechtstreeks van zender tot ontvanger worden verstuurd, zonder tussenkomst van een bank. De munt had bij aanvang de waarde van een paar eurocent. Na enkele grote en kleine crashes schommelt de waarde munt nu rond de 16.000,- euro. In de Verenigde Staten van Amerika is de Bitcoin een wettig betaalmiddel en overal ter wereld wordt de munt steeds meer als betaalmiddel geaccepteerd.

De Bitcoin is niet meer de enige cryptocurrency. Inmiddels zijn er ruim 200 verschillende cryptovaluta. De een wat populairder dan de andere. Niet alle cryptovaluta kan AtWorX accepteren. Op dit moment kunnen alleen de navolgende digitale munten bij betalingen geaccepteerd worden.

  • Bitcoin (BTC)
  • DigitalCash (DASH)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Neo (NEO)
  • Ripple (XRP)

Het betalen met de cryptomunt is nog een handmatig proces. Klanten kunnen op verzoek betalen met de genoemde munten.