Als u een domeinnaam niet gebruikt, dan kunt u uw domeinnaam parkeren. Parkeren houdt in dat u uw domeinnaam zichtbaar maakt op het internet en dat er op uw domeinnaam advertenties worden weergegeven. Indien bezoekers op uw site op één of meer advertenties klikken, dan krijgt u daarvoor betaald. Bij een drempelbedrag wordt het geld op uw rekening bijgeschreven.

Er zijn verschillende websites die het parkeren van domeinnamen aanbieden. We vermelden hier de belangrijkste parkeersites.

Smartname
Een dochter van Godaddy is het bedrijf Smartname. Men biedt een uitgebreid klantenpaneel waar men erg veel kan aanpassen en bekijken. Smartname valt positief op in de hoogte van de verdiensten. Uitbetaling kan voor Europeanen eigenlijk alleen via PayPal.

NameDrive
NamedriveNamedrive is één van de grotere aanbieders van Domainparking. Men heeft een prima klantenpaneel waarin domeinnamen overzichtelijk kunnen worden geplaatst. Zowel de lay-out als de zoekwoorden kunnen eenvoudig worden aangepast en men kan in realtime de resultaten zien. Bij Namedrive kunt u ook uw domeinnamen te koop aanbieden.

Sedo
SedoSedo is de nestor in Domainparking. Het Duitse bedrijf legt de focus op het parkeren én veilen van domeinnamen. In het parkingprogramma kiest u zelf uw lay-out en de keywords. Tevens kunt u deze handelingen automatisch laten uitvoeren. Over het algemeen zijn de parkingopbrengsten bij Sedo vrij laag.

Heeft u hulp nodig bij het parkeren van uw domeinnamen? Neem dan contact met ons op.