ICANN, de ‘uitgever’ van de domeinnaamextensies, heeft laten weten dat het vanaf morgen 01 september 2014 verplicht wordt om het e-mailadres van een houder van een domeinnaam te verifiëren. Daarmee verplicht de ICANN dat het e-mailadres van de eigenaar geldig én actief is. Vooralsnog gaat het alleen om nieuwe domeinnaamregistraties met de navolgende domeinnaamextensies: .COM, .NET, .ORG, .INFO, .JOBS, .BIZ, .NAME, .TRAVEL, .AERO, .MOBI, .TEL, .ASIA, .XXX, .PRO.

Deze maatregel is niet nieuw. Alle nieuwe gTLD’s (zoals .guru of .xyz) hadden deze verplichting al. Nu geldt deze verplichting ook voor alle nieuwe registraties van de hierboven genoemde gTLD’s. De maatregel is niet van toepassing op reeds geregistreerde domeinnamen. De reden van deze maatregel ligt in het feit dat ICANN de kwaliteit van de whois gegevens wil verbeteren.

Voortaan krijgt iedere klant die een nieuwe gTLD domeinnaam registreert een standaard e-mail van AtWorX waarin de klant zijn emailaddres dient te bevestigen. Dit is slechts één klik.
Wordt het e-mailaddress niet binnen 14 dagen bevestigd, dan wordt de domeinnaam suspended (on hold geplaatst). De domeinnaam wordt niet opgeheven, maar is dan tijdelijk niet bruikbaar en zichtbaar op het internet.

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de AtWorX Helpdesk.

(Bron: ICANN)