U kunt op drie manieren bieden:

Gewoon bieden
1. Het veld onder het kopje ‘bieden‘ geeft de mogelijkheid om een vast bedrag te bieden. U vult het bedrag in, dient akkoord te gaan met de voorwaarden en uw bedrag is onherroepelijk geboden. Biedt een ander een hoger bedrag, dan dient u desgewenst opnieuw te bieden.
U biedt dus éénmalig met één bedrag en ook direct dat bedrag. Niets meer en niet minder.

Proxy bieden
2. Het veld onder het kopje ‘automatisch bieden‘ geeft u de mogelijkheid een proxy bod in te voeren. Door het bieden van een proxy bod geeft u aan dat u de minimale verhoging wenst te bieden om de hoogste bieder te worden én dat u het systeem tot een maximaal bedrag automatisch laat meebieden als anderen hoger bieden dan u.
Let op, ook dit proxy bieden gaat telkens met de minimale stap. Het is dus mogelijk dat uw laatste verhoging niet de minimale verhoging is en dat iemand met een iets lager proxybod toch de veiling kan winnen. Immers, uw laatste bod voldeed niet aan de minimale verhoging.
Ook dit proxy bod is onherroepelijk. U kunt dit proxybod later alleen verhogen, niet verlagen. U vult het bedrag in, dient akkoord te gaan met de voorwaarden en uw bedrag is onherroepelijk geboden.

Proxy bieden met reserveprijs
3. Het veld onder het kopje ‘automatisch bieden‘ geeft u de mogelijkheid een proxy bod in te voeren én het geeft u de mogelijkheid om op het einde van de veiling als de reserveprijs nog niet is behaald, toch de reserveprijs te bieden als deze binnen uw maximale proxy bod bevindt. Door het bieden van een proxy bod geeft u aan dat u de minimale verhoging wenst te bieden om de hoogste bieder te worden én dat u het systeem tot een maximaal bedrag automatisch laat meebieden als anderen hoger bieden dan u. Let op, ook dit proxy bieden gaat telkens met de minimale stap. Het is dus mogelijk dat uw laatste verhoging niet de minimale verhoging is en dat iemand met een iets lager proxybod toch de veiling kan winnen. Immers, uw laatste bod voldeed niet aan de minimale verhoging.
U vult het bedrag in, dient akkoord te gaan met de voorwaarden en u dient akkoord te gaan met het bieden van de reserveprijs en uw bedrag is onherroepelijk geboden. Ook dit proxy bod is onherroepelijk. U kunt dit proxybod later alleen verhogen, niet verlagen.

Als nu de veiling afloopt en de reserveprijs is niet behaald (er is onvoldoende geboden om de reserveprijs te behalen), dan kijkt het systeem of u de reserveprijs wilt bieden als dit binnen uw maximale proxy bod ligt. Als dat zo is, wint u alsnog de veiling.