Frankrijk heeft de aanval geopend op de Amerikaanse organisatie die de benaming van internetadressen regelt. Door extensies als .wine en .vin toe te staan wordt het volgens de Fransen te makkelijk om de restricties aan geografisch gebonden benamingen, zoals champagne, te overtreden, meldde de Britse krant Financial Times.

Parijs richt zijn pijlen op de Amerikaanse organisatie Icann, die onder meer verantwoordelijk is voor het maken en toewijzen van domeinnamen voor websites. Die organisatie staat nu nog onder controle van de Amerikaanse overheid, maar die heeft aangegeven vanaf volgend jaar van die verantwoordelijkheid af te willen. Volgens Frankrijk moet er nu een internationale conferentie komen over de hervorming van de organisatie.

Frankrijk zou bij de Europese Commissie al hebben gedreigd dat de klachten over de domeinnamen de onderhandelingen tussen Europa en de VS over een nieuw vrijhandelsverdrag in gevaar kunnen brengen. Daarbij willen Frankrijk en andere Europese landen vasthouden aan restricties op geografisch bepaalde merken als champagne, roquefort en parmaham.

Lees verder op AD.nl
Bron: AD.nl