Twitter is vanmiddag in New York naar de beurs gegaan. De aandelenprijs is direct na het beginnen van de handel geëxplodeerd.

De vraag naar aandelen blijkt hoog. De openingsprijs was 26 dollar, maar die steeg direct met zo’n 90 procent naar 49 dollar en sloot op 44,90 dollar.

De beursgang van Twitter is de grootste van een techbedrijf sinds de roerige beursgang van Facebook in mei 2012. Dat bedrijf verloor in de maanden na de beursgang een groot deel van zijn waarde, maar het aandeel steeg dit jaar weer tot boven de waarde die het in eerste instantie kreeg. Twitter haalt met zijn aandelenuitgifte 1,8 miljard dollar op. Facebook haalde vorig jaar maar liefst 16 miljard dollar op. De waarde van dat sociale netwerk werd met ruim 100 miljard dollar ook een stuk hoger geschat.

De waarde van Twitter bedraagt op basis van de aandelenkoers inmiddels ruim 25 miljard dollar. Mede-oprichter Evan Williams heeft met 12 procent de meeste aandelen. Jack Dorsey, de andere oprichter, bezit nog 4,9 procent van het bedrijf en de huidige CEO Dick Costolo is goed voor 1,6 procent van alle aandelen.

Bron: Nu.nl