De waarde van domeinnamen verschilt enorm. Immers, de ene domeinnaam dekt een brede lading, terwijl een andere zeer specifiek is. Daarnaast zijn er soms nog dezelfde domeinnamen met andere extensies beschikbaar. Dit kan lastig zijn als een u een domeinnaam wilt (ver)kopen. Laat daarom de domeinnaam door AtWorX voor u taxeren.
Een domeinnaam taxatie van AtWorX wordt al jaren geaccepteerd door onder meer banken en rechtbanken.

Waarom een domeinnaam taxatie?
Net zoals vastgoed, munten of whiskey heeft een domeinnaam waarde. Enerzijds spreken we over de intrinsieke waarde van een domeinnaam (de kenmerken van de domeinnaam zelf), anderzijds kan een domeinnaam toegevoegde waarde hebben doordat de domeinnaam gekoppeld is aan een website. Als u een domeinnaam wenst aan te kopen, dan betaalt u bij voorkeur niet teveel. Anderzijds, als u een domeinnaam wenst te verkopen, dan wenst u een mooie opbrengst. Laat u dan bijstaan door AtWorX. Met een AtWorX domeinnaam taxatie weet u de waarde van de domeinnaam zodat u precies weet welke waarde reëel en verdedigbaar is.

Onze klanten
Domeinnaameigenaren, advocaten, accountants, banken, hostingproviders die een domeinnaam abusievelijk zijn verloren, curatoren, particulieren en bedrijven in Nederland en België hebben de weg naar AtWorX inmiddels weten te vinden. In principe kan een ieder die behoefte heeft aan een onafhankelijke, reële en gedegen waardebepaling gebruik maken van onze taxatiemogelijkheden. Onze waarderingen worden vaak gebruikt om een domeinnaam te kopen of te verkopen. Maar ook in faillissementen, voor waarderingen van domeinnaamportfolio’s of voor de aanvraag voor een lening bij een bank.

AtWorX Domeinnaam taxatie

Taxatierapport
In het taxatierapport dat AtWorX u schriftelijk toezendt, wordt de domeinnaam op grond van ruim 30 onderzoeksgronden beoordeeld. Daarnaast wordt een eigen internationale domeinnaamdatabase gehanteerd waarin alle (openbare) domeinnaamtransacties van de afgelopen jaren zijn opgenomen. Dit rapport geeft u een reële en verdedigbare waarde van de domeinnaam en kan dienen als waardebepaling voor uw administratie, lening of de aan- of verkoop van de domeinnaam. Objectief en onafhankelijk.

Tarieven
De tarieven voor de uitgebreide taxatie van een domeinnaam bedragen € 189,- per domeinnaam (Taxatie Plus).
Voor een uitgebreide taxatie binnen vier werkdagen (Taxatie Premium) is het tarief  € 269,- per domeinnaam.
Geen uitgebreide onderbouwing nodig? Kies dan voor € 78,50 de Basic taxatie met inzicht in de gewaardeerde aspecten incl. uitgeschreven conclusie en e.v.t. advies.

Snel resultaat en ook in het weekend? Een taxatie Quick View (geen uitgebreide rapportage, maar wel de gedegen waardebepaling t.b.v. de domeinnaamhandel en een waardebepaling t.b.v. de end-user per e-mail binnen 48 uur) voor maar slechts € 48,50 per domeinnaam.
Alle prijzen zijn excl. 21% BTW. Klik hier voor een uitgebreid overzicht.

Maatwerk
Wilt u maatwerk omdat u meerdere domeinnamen wilt laten taxeren of heeft u specifieke wensen? Kies dan voor Taxatie Maatwerk en geef aan waar het maatwerk uit bestaat. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk offreren.

Curatoren
Voor curatoren met domeinnamen in faillissementen hebben we speciale tarieven. Klik hier voor meer informatie.

Bestellen
U kunt een domeinnaam taxatie aanvragen via het taxatieformulier, of via de domeincheck indien u bent ingelogd.
Voor meer informatie kunt u contact met ons op nemen.

Faq
Voor deze vorm van dienstverlening bestaat een FAQ.

Bestel nu een domeinnaamtaxatie
Bestel nu een domeinnaamtaxatie (inloggen)